1 Mart 2016 Salı

Hitlerin Kitabı Bir Ayda 24 BİN SATTI 3.BASKISINI YAPACAK

       Adolf Hitler’in otobiyografisini ve fikirlerini kaleme aldığı Kavgam (Mein Kampf) isimli kitabı, Nazizm propagandası ve Yahudi karşıtlığı içermesi nedeniyle Almanya'da 70 yıldır yasaklıydı. Telif hakkı süresinin dolması sebebiyle Ocakta yeni baskısı yapılan kitap, şimdiye kadar 24 bin adet satıldı. Ocak Yakında kitabın 3. baskısının yapılacağı açıklandı.


 İkinci Dünya Savaşı’nın başlaması ve tarihteki en büyük kıyıma sebep olmasının en önde gelen nedeni, dönemin Almanyası’nda iktidarı korkunç bir şiddetle ele geçiren faşist Adolf Hitler idi. Hitler öncülüğündeki Nazilerin toplama kamplarında en az 6 milyon Yahudi katledilmiş, savaşın tamamında ise 70 milyona yakın insan hayatını kaybetmişti.
Münih merkezli Çağdaş Tarih Enstitüsü (IfZ) tarafından, tarihçilerin bilimsel açıklamaları ve eleştirileri de dâhil edilerek hazırlanan Kavgam kitabının Almanya'da çok satanlar listesinde yer aldığı bildirildi.
Sputnik Türkiye’deki habere göre, kitabın ilk etapta tarih ve siyaset ile ilgilenenler tarafından satın alındığı ifade edilen açıklamada, talebin sürdüğü ve şimdi 3. baskısının piyasaya sürüleceği kaydedildi.
Açıklamada, kitaba Neonazilerin ilgi gösterdiği yönünde ise herhangi bir ipucunun bulunmadığı bildirildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder